DARKO KOREN IDE PO NOVI MANDAT ŽUPANA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije istaknuo je svoju kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima kao kandidat Mreže i HDZ-a. Koren je na lokalnim izborima 2013. godine ostvario pobjedu u prvom krugu s 53,22% glasova te se nada da će i ove godine ponoviti sličan rezultat.

Koren, koji na predstojeće lokalne izbore izlazi s novom strankom „Mreža nezavisnih lista“, objavio je danas u Koprivnici svoju kandidaturu za župana Koprivničko-križevačke županije. Na konferenciji za medije predstavio je sebe i svoje zamjenike, Darka Sobotu iz redova HDZ-a, dosadašnjeg zamjenika župana, inženjera poljoprivrede i bivšeg načelnika općine Kalinovac i novo lice, Ratimira Ljubića, nestranačkog čovjeka, diplomiranog inženjera s dugogodišnjim iskustvom rada u prosvjeti koji je zadnjih osam godina ravnatelj Obrtničke škole u Koprivnici.

Aktualni župan prije svega se zahvalio svima koji su ga podržavali u proteklom mandatu, naglasivši kako je ponosan na sve što je napravljeno za žitelje Koprivničko-križevačke županije u protekle četiri godine. Ipak, ističe kako planira završiti započete projekte koji će dalje unaprijediti živote svih stanovnika županije u čemu mu je podršku pružio HDZ s kojim je i do sada uspješno surađivao.

“Svoju ambiciju i uvjerenje u dobar rezultat temeljimo na činjenici da u izbore idemo s ljudima s kojima smo i do sada činili dobre stvari. Ovu temeljnu koaliciju HDZ-a i Mreže na županijskoj razini nastojat ćemo spustiti u što većoj mjeri i na niže razine, gradove i općine. Veselim se budućoj suradnji sa gospodinom Sobotom koja je i u proteklih 8 godina bila na vrhunskoj razini, a posebno sam zadovoljan što nam se u toj našoj pobjedničkoj ekipi pridružio i gospodin Ratimir Ljubić, ugledni Koprivničanac, ravnatelj Obrtničke škole s kojim smo izuzetno dobro surađivali u njegovoj dosadašnjoj, još uvijek aktualnoj dužnosti” – rekao je župan Darko Koren.

Mreža nezavisnih lista i HDZ planiraju na lokalne izbore izaći sa svojim samostalnim listama, no suradnje u pojedinim lokalnim sredinama su uvijek moguće.

„Moji zamjenici i ja činimo kvalitetan tim koji će nastaviti raditi u interesu žitelja Koprivničko-križevačke županije. Puno posla je još pred nama i vjerujemo kako će stanovnici prepoznati naš dosadašnji rad i dati nam svoje povjerenje na lokalnim izborima. Sve što smo dosad radili, nastavit ćemo raditi i dalje na najbolji mogući način“ – završio je Koren.