OTVORENI 21. DANI TRAVNJAKA

Koprivničko sajmište i ove je godine dom najznačajnije poljoprivredne i sajamske manifestacije u ovom kraju, Dana travnjaka.

 Manifestaciju je u subotu, 6. svibnja svečano otvorio predsjednik Mreže nezavisnih lista i koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji je istaknuo važnost Podravke za poljoprivredu ovoga kraja.

“Ne sjećam se kada je posljednji put predsjednik uprave Podravke bio na Danima travnjaka i zato zahvaljujem Marinu Pucaru koji je danas s nama, mislim da je Podravka ključna u razvoju poljoprivrede ovih prostora. Ovih dana ćemo se naći i s ministrom Tolušićem na sastanku jer se planira povezivanje poljoprivrede i prehrambene industrije, a tu je i uloga države i državnih potpora u svemu tome” – najavio je Koren.

Riječ je poljoprivrednom sajmu, jednom od dva stožerna sajamska programa naše županije koji se održava na koprivničkom sajmištu. Župan Darko Koren drži da su Dani travnjaka manifestacija kojom Županija ispunjava jednu od svojih zadaća – doprinijeti razvoju poljoprivrede, ali i ovdašnjim poljoprivrednicima: “Nama u Županiji kao javnom servisu zadaća je stvoriti uvjete, pretpostavke i potpore, ono što može pomoći čovjeku u njegovom poslu da bi imao motiva i dalje ga raditi” – dodao je Koren.

Zelenilo sajmišta prekrili su brojni izlagači i proizvođači raznovrsnih domaćih proizvoda, a posjetitelji su zaista imali između čega birati. Prezentirali su se OPG-ovi svojim slasnim delicijama, a obrtnici su ponudili i svoje vješto izrađene rukotvorine te prikazali umijeće starih zanata.

Proglašeni su i najuspješniji proizvođači kravljeg i kozjeg mlijeka, odnosno oni koji su se izdvojili količinom proizvedenog mlijeka, kao i najperspektivniji proizvođač mlijeka i mesa.