PREDIZBORNI SKUP U FERDINANDOVCU

U petak, 12. svibnja u Ferdinandovcu u prepunoj sali Društvenog doma održan je predizborni skup Mreže nezavisnih lista i Hrvatske Demokratske Zajednice. 

Kao gosti su bili prisutni Darko Koren, predsjednik Mreže nezavisnih lista i župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Sobota, predsjednik županijskog odbora HDZ-a i zamjenik župana, saborski zastupnik Damir Felak, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, kandidat za zamjenika župana Ratimir Ljubić, kandidatkinje za načelnice Općine Koprivnički Bregi Đurđica Mustaf i Općine Koprivnički Ivanec Kristina Furkes, kandidat za načelnika Općine Novo Virje Pero Čorba, glavni tajnik Mreže Davorin Valeš i mnogi drugi.

Okupljenima su se predstavili kandidat za načelnika Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić (Mreža) i kandidat za zamjenika načelnika Branko Patačko (HDZ). Predstavljene su i liste Mreže i HDZ-a za Općinsko vijeće te je Vjekoslav Maletić iznio program za naredno mandatno razdoblje.

“Naš program se sastoji od racionalizacije troškova poslovanja Općine, opremanja komunalnog pogona strojevima, davanja neiskorištenih općinskih prostorija na korištenje udrugama koje nemaju svoje prostore, pomoći poljoprivrednicima, brizi o starijim i socijalno ugroženima, omogućavanja normalnog funkcioniranja udruga sa područja Općine, davanja veće važnosti Mjesnim odborima, sufinanciranja školske kuhinje i prijevoza učenika, održavanja nerazvrstanih cesta i putova, pripreme za temeljitu obnovu župne crkve, sanaciju smetlišta, obnove školske sportske dvorane, kvalitetne izrade programa i projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova te još mnogih drugih planova” – rekao je Maletić.

Maletić je dodao kako listu Mreže čine redom ugledni ljudi sa područja Općine.

“Našu listu čini kombinacija mladih, obrazovanih i iskusnih mještanki i mještana Ferdinandovca, neovisnih o stranačkoj pripadnosti, voljnih da svojim znanjem i iskustvom doprinesu boljitku Općine Ferdinandovac” – završio je Maletić.

Okupljenima se obratio i predsjednik Mreže nezavisnih lista i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je rekao da je uvjeren u pobjedu Vjekoslava Maletića za načelnika Općine Ferdinandovac te da je pod njegovim vodstvom pred Općinom Ferdinandovac svijetla budućnost.

Na listi Mreže se nalaze:

  1. Vjekoslav Maletić
  2. Ivan Turbelija
  3. Vjekoslav Grguljaš
  4. Božidar Jendrijev
  5. Nadica Štefoković
  6. Damir Bregovec
  7. Martina Jendrijev – Tomašek
  8. Slavica Pavlović
  9. Katica Ivandija
  10. Ivan Šostar
  11. Marina Kožar