MREŽA I HDZ ŠKORINIM KONCERTOM ZAHVALILI NA POTPORI

Mreža nezavisnih lista, Hrvatska demokratska zajednica te partnerski HSLS i HDS održali su sinoć u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Koprivnici središnji predizborni skup uoči nedjeljnih lokalnih izbora.

Okupljenima se prvo obratio kandidat za gradonačelnika Koprivnice Krešimir Papac dok se nakon njega obratio kandidat za zamjenika župana Ratimir Ljubić i jednostavnim riječima uputio predizbornu poruku:

“Molim vas da u nedjelju dobro razmislite. Nemojte glasati zato jer vas mi nagovaramo, razmislite kakvu županiju želite. Ova ekipa vam jamči bolju budućnost za vašu djecu!”

Ovo su već treći izbori u godinu dana, no na poseban se način tiču svih nas koji živimo na ovom području, poručio je nositelj HDZ-ove liste za Županijsku skupštinu i kandidat za zamjenika župana Darko Sobota. Istaknuvši važnost jedinstva i povjerenja, Sobota je izrazio i svoje uvjerenje:

“Siguran sam da ćemo polučiti rezultate koje vi očekujete od nas, ali i koje mi očekujemo.”

Sobota je zahvalio okupljenima na angažmanu i podršci, ali pozvao da se još malo aktiviraju:

“Dajte si još truda u ova dva dana do izbora, razgovarajmo, pozovimo sve naše prijatelje i istomišljenike. Ovi izbori su ujedno i vjetar u leđa hrvatskoj vladi Andreja Plenkovića koji je i neki dan bio ovdje kod nas u Koprivnici i koji je tako pokazao dobru volju.”

Darko Koren, predsjednik Mreže nezavisnih lista i aktualni župan Koprivničko-križevačke županije koji se u nedjelju bori za još jedan takav mandat je pojasnio zašto su ovi izbori važni:

“Svjesni smo činjenice da su ovi izbori važni. I zbog nacionalnih okolnosti kojima je hrvatska politika trenutno opterećena i kojoj je u svakom smislu potreban redizajn. Činjenica je da taj redizajn može povesti samo najjača hrvatska politička stranka, a to je Hrvatska demokratska zajednica. HDZ je najjača politička stranka i u ovoj županiji. Ne govorim to stoga da bih se svidio članovima te stranke već stoga što je to istina. Smatram da svi mi, koji se nalazimo u toj političkoj areni, a pripadnici smo manjih političkih opcija, trebamo prihvatiti činjenicu da Hrvatsku netko treba voditi. A mi moramo dati svaki svoj doprinos.”

Koren se obratio i onima koji se još uvijek pitaju što je to Mreža i pojasnio da je on još uvijek isti onaj Darko Koren koji je 2009. i 2013. godine bio kandidat za župana HDZ-a i HSS-a:

“Razlika je samo u tome što, na svoju veliku žalost, više nisam član Hrvatske seljačke stranke jer se ne vidim u političkoj grupaciji koju danas vode ljudi koji su joj na čelu, na način i putem kojim je vode. HSS je u našoj županiji, uz dužno poštovanje ostalima, usudim se to reći, bila najjača politička opcija. Sve ono što je vrijedilo, neću reći da je pošlo za mnom, ali smo se okupili u toj platformi nezavisnih lista koju smo nazvali Mreža.”

Mreža ima, kako je rekao Koren, svoje kandidate i za načelnike općina i liste za 13 općinskih vijeća. Sve to međutim ne bi imalo težinu da HDZ nije prepoznao taj Mrežin koalicijski potencijal i da nije nastalo uvjerenje da mogu pobijediti na izborima:

“Uvjeren sam da ćemo to povjerenje opravdati i da ćemo pobijediti!”

Mreža i HDZ u nedjelju će biračima ponuditi zasebne liste, no povezuju ih zajednički kandidati za župana i zamjenike – Darko Koren, Darko Sobota i Ratimir Ljubić, podsjetio je Koren te pojasnio izbornu strategiju:

“To je jedini način da svi zajedno nastavimo upravljati ovom županijom dobivši podršku onih koji o tome odlučuju. A tvrdim da smo i dosad u ova protekla dva mandata moj zamjenik Darko Sobota i ja odgovorno, savjesno i pošteno upravljali ovom županijom, njenim proračunom i ljudima kojima smo bili nadređeni. Isto tako tvrdim da smo uz podršku, uz činjenicu da nam se pridružio i Ratko Ljubić, jedna izuzetno ugledna osoba u Koprivnici i širem području stvorili ekipu za pobjedu. Mi smo najbolje za županiju!”

Koren je zahvalio okupljenima na proteklih osam godina i izrazio želju da tako bude i dalje, te poručio da je koncert Miroslava Škore zahvala svima na potpori.

Nakon toga je slavni hrvatski pjevač Miroslav Škoro svojim nastupom oduševio publiku koja se okupila u srednjoškolskoj dvorani. Škoro je pokazao da nije samo vrhunski pjevač već i vrhunski zabavljač, a svojim je hitovima i šaljivim doskočicama svakako držao atmosferu na visini.