DARKO KOREN PONOVNO IZABRAN ZA ŽUPANA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Predsjednik Mreže nezavisnih lista Darko Koren ponovno je izabran za župana Koprivničko-križevačke županije!

Prema neslužbenim rezultatima, Darko Koren, kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije s 51,1 posto glasova opet je osigurao mandat za sljedeće četiri godine.

Njegov protukandidat Slavko Tucaković, iz lijeve koalicije, osvojio je 45,67 posto glasova.

Koren je, kaže, bio svjestan da će pobjeda zbog izlaznosti biti upitna do samog kraja, no žitelji naše županije izabrali su kontinuitet. Vidno zadovoljan Koren je rekao da odmah sutra nastavlja s radom, a jedna od zadaća svakako će biti pregovori o formiranju skupštinske većine.

“Izborna utrka je gotova i pobijedili smo, možemo to reći. Odahnuo sam. Znao sam da će ovo biti rezultat koji je vrlo tijesan. Dobili smo prvu utakmicu pa ćemo razmišljati o drugoj kad je riječ o Županijskoj skupštini” – kazao je župan Koren.

Darko Sobota, ponovno izabrani zamjenik župana, predsjednik županijskog HDZ-a, više je nego zadovoljan izbornim rezultatima. Ne brinu ga odnosi snaga u Županijskoj skupštini jer je naša županija, podsjetio je, već djelovala u uvjetima kohabitacije. Na upit najavljuje li veliku koaliciju, rekao je da je sve moguće i da se suradnja dvaju blokova svojevremeno pokazala učinkovitom u našoj županiji.

Novoizabrani dožupan Ratimir Ljubić zahvalio je svima na potpori. Kaže da će još nekoliko dana raditi u Obrtničkoj školi, a potom nastaviti voditi resor društvenih djelatnosti tamo gdje je njegov prethodnik stao.