FLAJS: AKO AKTUALNA GRADSKA VLAST USPIJE IZGRADITI ŠKOLU NA PODOLICAMA U OVOM MANDATU, DAT ĆU OSTAVKU NA SVE POLITIČKE FUNKCIJE

Uoči današnje sjednice koprivničkog Gradskog vijeća, čelnik gradskog ogranka Mreže nezavisnih lista Miljenko Flajs obratio se medijima kako bi komentirao određena aktualna pitanja.

Ljetni termin sjednice nazvao je problematičnim zbog toga što je dio gradskih vijećnika već na godišnjem odmoru, pa tako i Mrežin vijećnik Ivica Suvalj. Flajs je prvo podsjetio da je na to upozoravao tijekom svog osmogodišnjeg obavljanja funkcije gradskog vijećnika, ali i da neke jedinice lokalne samouprave imaju upravo to područje riješeno statutom:

– Danas nećemo sudjelovati na Gradskom vijeću jer je naš vijećnik na godišnjem odmoru. Ljetne sjednice moraju se urediti zakonskim okvirom, primjerice da od 15. srpnja do 15. kolovoza nema sjednica. Ovako se dogodi da neka stranka ostane bez vijećnika, a to utječe na kvalitetu rada – rekao je Flajs.

Osim toga, ono zbog čega je još više zabrinut je dnevni red sjednice Gradskog vijeća, u kojemu nedostaju neke točke koje bi, prema njegovom mišljenju, tamo trebale biti.

– Primijetio sam točku o izvješću o radu gradonačelnika od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine, što je razdoblje koje je bilo puno predizbornih aktivnosti. U tome je puno toga navedeno, a izaziva sjećanja na razna predizborna obećanja koja su već na ovoj sjednici mogla biti realizirana, ali očito neće. Tu ima nekoliko predizbornih mućaka, a jedan od njih je veliko naglašavanje poticanja poduzetništva u Koprivnici. Da je doista postojala takva čvrsta i snažna želja i da je to dobro i pomno planirano, već bi sigurno na ovoj sjednici bila barem jedna odluka u tom smjeru – smatra Flajs.

Ono što izaziva još veću zabrinutost je, kako je rekao, situacija s Osnovnom školom Braća Radić i planiranim projektom energetske obnove.

– U toj školi, najvećoj u Koprivnici, kada padaju kiše, čistačice trče s kantama jer prokišnjava krovište. Projekt je itekako važan i pompozno je najavljivan, a sada je upitno što će biti s tim projektom jer se smatra da se u roku od 18 mjeseci neće moći u gradskom proračunu osigurati 3,5 milijuna kuna za predfinanciranje prije izvlačenja novca iz europskih fondova – tvrdi Flajs.

Zbog takve situacije smatra i da je izgradnja škole na Podolicama praktički nemoguća u iduće četiri godine, iako je i to najavljeno.

– Ako aktualna gradska vlast uspije izgraditi školu u ovom mandatu, dat ću ostavku na sve političke funkcije koje imam – rezolutan je čelnik koprivničke Mreže.

Članovi Mreže u odborima Gradskog vijeća

Flajs je jutrošnju pressicu iskoristio i da građanima predstavi članove stranke koji predstavljaju Mrežu nezavisnih lista u pet Odbora koprivničkog Gradskog vijeća.

— Vrlo nam je važno što imamo predsjednika Odbora za predstavke i pritužbe građana. To je naš gradski vijećnik Ivica Suvalj. Pozivamo građane da se jave predsjedniku Odbora za predstavke i pritužbe građana kako bi se mogli riješiti svi mogući problemi građana. Smatramo da je to jedan od vrlo važnih odbora i tu imamo predsjednika. Time smo vrlo zadovoljni.

U Odboru za izjednačavanje mogućnosti i socijalnu integraciju Mrežu predstavlja prof. Glorija Ćorić Alagić. Kao zaposlenica Obrtničke škole itekako poznaje tu problematiku. U Odboru za zdravstvo i socijalnu skrb Mrežu predstavlja Bojan Osman koji radi u Domu za starije i nemoćne te je kompetentna osoba u tom području, u Odboru za obitelj i mlade je zamjenik predsjednika koprivničke Mreže Dino Valeš, a u Povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je i drugi zamjenik predsjednika koprivničke Mreže Mladen Turk, inače agronom po struci.