ODRŽANA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

Na sjednici Glavnog odbora stranke, održanoj 29.8.2017. predsjednik Darko Koren osvrnuo se još jednom na postignute rezultate na lokalnim izborima, koji su potvrdili da je stranka visokopozicionirana u sredini u kojoj je nastupala na izborima i spada među nekoliko najznačajnijih stranaka. Na području Koprivničko križevačke županije imamo župana, zatim jednog općinskog načelnika te 6 zastupnika u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije i 20 gradskih ili općinskih vijećnika u 12 jedinica lokalne samouprave u našoj županiji. Također je i određen broj naših članova dobio i niz funkcija u raznim tijelima, odborima, upravnim vijećima i sl.

Formiranjem Županijske skupštine postignuta je stabilnost i stvoreni su preduvjeti za nesmetan rad u ovom mandatnom razdoblju.

​- ​U razdoblju koje je pred nama, zahvaljujući postignutim rezultatima i pozicioniranjem naših istaknutih članova, Mreža kreće u intenzivnije aktivnosti i van prostora Koprivničko-križevačke županije – istaknuo je Darko Koren.

​- ​Posjedujemo politički kapital ostvaren na proteklim lokalnim izborima ​i ​tu snagu koristit ćemo za još jače pozicioniranje stranke, ne više samo na lokalnoj, nego i na državnoj razini. Nećemo se fokusirati isključivo na lokalnu problematiku, već ćemo intenzivno pratiti sva zbivanja na široj političkoj sceni i aktivno sudjelovati u svim procesima koji nam to omogućavaju. Kvalitetom, a ne kvantitetom članstva, znatnije ćemo se angažirati i usmjeriti na probleme svih stanovnika RH te predlagati i nuditi kvalitetna rješenja. I neki, u zadnje vrijeme dosta intenzivni kontakti sa političkim strukturama koje upravljaju u RH te prihvaćanje naših prijedloga i predloženih aktivnosti, potvrđuju naše sudjelovanje u svim zbivanjima, ne samo na lokalnoj razini, a to je dokaz prepoznatljivosti Mreže nezavisnih lista i van granica županije – završio je Koren.

Glavni odbor prihvatio je prijedlog Davorina Valeša da se na prvoj sjednici Glavnog vijeća predloži izmjena Statuta stranke, kako bi se termini održavanja sjednica Vijeća ogranaka prilagodili ograncima sa ruralnih područja, a koji su do sada bili određeni u vrijeme intenzivnih poljoprivrednih radova. Također su usvojene i dopune Pravilnika o teritorijalnim organizacijskim strukturama.

Predsjednik stranke Darko Koren prisute je obavijestio da se planira odlazak članova stranke na hodočašće u Mariju Bistricu. Najavio je, također, održavanje izborne sjednice Glavnog vijeća, u drugoj polovici prosinca.