KOPRIVNIČKA MREŽA KREĆE U OSNIVANJE PODOGRANAKA

Bavit ćemo se problemima svakog kvarta i ulice.

Koprivnička Mreža nezavisnih lista osnovala je četiri gradska podogranka te imenovala povjerenike koji će sazvati isto toliko osnivačkih sjednica. Za južni dio Koprivnice zadužen je Ivan Golubić, centar je pripao Krunoslavu Jukiću dok je u sjeveroistočnom Zlatko Šimčić. Zapad grada, gdje su Vinica, Podolice, Kunovec Breg i Reka, preuzeo je Alen Klasan te odmah najavio osnivačku sjednicu na kojoj će prisutan biti i predsjednik Mreže Darko Koren. Bit će održana u ponedjeljak, 30. listopada, nakon čega kreće bavljenje s problemima građana.

– Mi se planiramo zauzeti za taj dio grada s obzirom da nas tamo već duže vrijeme nitko ne čuje. Puno problema imamo s autobusnim ugibalištima na kojima djeca stoje po kiši i snijegu, a u pojedinim ulicama nemamo pješačko-biciklističku stazu. O tom dijelu grada kao da se prestalo brinuti, osim u vrijeme dok treba skupljati političke bodove. Ukazivat ćemo na takve probleme, a pogotovo na Podolicama gdje je dio na kojem je trebala biti škola potpuno zapušten, rekao je Klasan.

Podogranci će biti osnovna organizacijska jedinica kroz koju će stranka brinuti doslovce o svakom kvartu, pojasnio je predsjednik koprivničke Mreže Miljenko Flajs.

– Ovo je zapravo način na koji Koprivničancima želimo pokazati da nismo stranka koja se želi nametnuti na razini grada općenito na lokalnim izborima, već namjeravamo voditi računa o svakom pojedinom kvartu i ulici, a sve to pomoću mreže ljudi. Posebna vrijednost je što se ovdje radi o mladim ljudima koji dosad nisu bili politički aktivni i uvjeren sam da će to građani itekako prepoznati. To je smjer i način na koji Mreža Koprivnice u budućnosti namjerava djelovati u ovom gradu, zaključio je Flajs.

Iz Mreže poručuju da se svi simpatizeri i zainteresirani za brigu o gradu mogu javiti u prostorije stranke u Nemčićevoj 4a u Koprivnici.

 

Alen Klasan izjava

Miljenko Flajs izjava