DARKO KOREN I ĐURĐICA MUSTAF RAZGOVARALI S PREDSJEDNICOM KOLINDOM GRABAR-KITAROVIĆ

Predsjednik Mreže i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i potpredsjednica Mreže Đurđica Mustaf, koja je također općinska i županijska vijećnica, danas su na skupu s poduzetnicima razgovarali s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović. Predsjednica se s njima sastala u koprivničkom Kinu Velebit, gdje su razgovarali o aktualnoj situaciji u gospodarstvu i problematici te grane u Hrvatskoj. 

Đurđica Mustaf je predsjednici uputila zamolbu i apel da prema resornim ministarstvima pokuša komunicirati da u poljoprivrednoj proizvodnji više pažnje obrate planiranju poljoprivredne proizvodnje, a ne da poljoprivrednici proizvode stihijski te su prepušteni sami sebi. Također veći naglasak treba staviti na siguran otkup i naplatu.

– Obzirom da dolazim iz poljoprivredne općine spomenula bih da je proizvodnja zelja izrazito pala, a sve zbog neizvjesnosti tržišta. Imamo vrijedne OPG-ove, ali im treba pomoć za sigurniji i naplaćeni posao – dodala je Đurđica Mustaf.

– Dobila sam uvid u stanje na terenu i probleme, često su oni administrativni, problematična je komunikacija s ministarstvima, agencijama, tu je i sustav PDV-a, povlačenje sredstava iz europskih fondova, naplata od dobavljača, monopol na tržištu, kako plasirati svoje proizvode u inozemstvo i tako dalje. Mi ćemo napraviti preporuke ministarstvima i nadam se da će to biti dobra podloga – rekla je predsjednica.

Zadovoljan sastankom je i župan Darko Koren, koji ne sumnja na predsjednica može olakšati poduzetnicima njihove poteškoće.

– Zadovoljni smo posjetom predsjednice, ukazuje to na njenu temeljnu rečenicu da je država tamo gdje su ljudi. O problemima ljudi treba se govoriti tamo gdje oni postoje. Uvjeren sam da će institucija predsjednica doprinijeti rješavanju problema – rekao je Darko Koren.