OTVORENO PISMO MILJENKA FLAJSA I IVICE SUVALJA GRADONAČELNIKU KOPRIVNICE

Povodom izvanredne konferencije za medije gradonačelnika Mišela Jakšića, koju je održao nakon što je Mreža nezavisnih lista ogranak Koprivnica održala svoju konferenciju za medije, Miljenko Flajs i Ivica Suvalj upućuju otvoreno pismo, odnosno priopćenje.

Gospodine gradonačelniče,

gušiti glas naroda prijetnjama tužbom nije primjereno Vašim godinama i životnom iskustvu. Vrlo je zanimljivo da u svojem istupu pozivate na javnu ispriku, a istovremeno političke oponente nazivate manje obrazovanima i vrlo neiskusnim u političkom prostoru. Ne želim se prisjećati trenutka kad ste me kao predsjednika stranke koja sudjeluje u radu Gradskoga vijeća posredno nazivali “osobom koja je u deliriju”, što se u psihologiji definira kao psihološki poremećaj.

Kako ste sada uvrijeđeni onime što uopće nisam izrekao, još jednom pomno poslušajte ili pročitajte moje riječi na konferenciji za medije Mreže nezavisnih lista.

Drago mi je što ste se svim građanima Koprivnice javno ispričali zbog toga što ste ih propustili upoznati s time da ste zbog zemljišta u Herešinu bili ispitani u DORH-u. Mi Vas nismo zbog tih oranica optužili, već samo željeli javnosti ukazati upravo na taj događaj.

Gospodine gradonačelniče, politički prostor Koprivnice nije vlasništvo SDP-a i morate se pomiriti s tim da imate glasnu oporbu koja vrlo pozorno prati Vaš rad, a to će činiti i ubuduće.

Kao stranka u predizbornoj kampanji ukazivali smo da je u Koprivnici potrebno raditi na  realnosti, rasterećenosti, proaktivnosti i poduzetnosti. To je jedino obećavajuće za ovaj grad, kojega u ovom trenutku prestiže i Prelog, koliko god Vi pričali o snažnoj razvijenosti koja bi bila još veća, kako sami stalno navodite, kad bi Vam to dopustili svi oko nas.

Građani jako dobro znaju da ste upravo Vi, gospodine gradonačelniče, na vlasti u Koprivnici već niz godina na različitim dužnostima i cijelo to vrijeme niste uspjeli pronaći zajednički jezik niti sa Županijom, a ni s Vladama, bez obzira dolazi li Premijer iz desne ili lijeve opcije. Nažalost, iz izolacije u koju nas gurate, neće nas izvući sudske tužbe kojima prijetite svojim političkim neistomišljenicima.

S poštovanjem,
Miljenko Flajs,
predsjednik Mreže nezavisnih lista, ogranak Koprivnica

– o –

Gradonačelnikova tvrdnja da sam na neki način potaknuo predsjednika koprivničke Mreže Miljenka Flajsa da na konferenciji za medije iznese upit o oranicama u Herešinu kupljenima 2014. godine, potpuno je pogrešna, neutemeljena i ide za tim da me se kao osobu diskreditira upravo u mjestu gdje živim.

Iz svih mojih javnih istupa jasno je vidljiv poziv gradonačelniku Jakšiću da dođe u Herešin te, s obzirom da se najavljuje moguća gradnja sortirnice i reciklažnog dvorišta, čuje i mišljenje mještana o tom pitanju. Poziv i dalje stoji te ga srdačno očekujemo.

Napominjem kako u svojem izlaganju nisam izrekao ni jednu ružnu ili podrugljivu riječ o novim pročelnicima i zaposlenicima u gradskim tvrtkama, niti sam doveo u pitanje njihovu stručnost i obrazovanje. Kritizirao sam način na koji se ovaj grad vodi, te, po mojem mišljenju, nepotrebna zaposlenja. Što se pak mojeg obrazovanja tiče, gradonačelniku mogu reći da radim posao za koji sam se fakultetski obrazovao, pa govoriti da sam manje školovan krajnje je degradirajuće i uvredljivo.

Kao gradski vijećnik imam obvezu svoj posao raditi pošteno i profesionalno, podržavajući ono što je dobro za građane Koprivnice i upozoravati na stvari koje su nepobitno loše, a u tome ću ustrajati do kraja mandata.

Ivica Suvalj,
Mreža nezavisnih lista,