UPUĆIVANJEM OPORBE GDJE ĆE I KADA GOVORITI, KOPRIVNIČKI GRADONAČELNIK POIGRAVA SE TEMELJIMA DEMOKRACIJE

– Gradonačelnika podsjećamo da je na lokalnim izborima sa Suvaljem kao kandidatom za zamjenika gradonačelnika Krešimira Papca morao u drugi izborni krug, što se teško može nazvati neprolaznom ocjenom.

KOPRIVNICA – Gradonačelnik Mišel Jakšić po svemu sudeći potpuno se izgubio u svojoj želji da godinu dana nakon lokalnih izbora Koprivnicom zavlada autokratski, s obzirom da u svojem posljednjem istupu prema Mreži nezavisnih lista zadire i u same temelje demokracije.

Osim što na pitanja legitimno izabranog predstavnika naroda Ivice Suvalja mjesecima ne želi dati odgovor gdje je završilo 20 milijuna kuna od prodanog plinskog biznisa, na članove oporbe okomio se rječnikom neprimjerenim našem demokratskom uređenju.

Naime, na jednom internetskom portalu gradonačelnik Jakšić je, navodi se, svojim oponentima poručio da bi im bilo bolje pitanja postavljati na Gradskim vijećima ili zborovima mještana. Predstavnici Mreže nezavisnih lista kao oporba svoja će pitanja postavljati na način i mjestima koja sami smatraju najprikladnijima, a ne gdje će im određivati gradonačelnik Jakšić. To ćemo činiti tamo gdje držimo da će komunikacija biti najvidljivija i najjasnija biračima koji su gradonačelniku dali svoj glas, kako bi sami procijenili jesu li donijeli dobru odluku.

Gradonačelnik Jakšić se oko pitanja plinskog biznisa poziva na transparentnost proračuna za što mu je Institut za javne financije dao pozitivnu ocjenu. Mreža nezavisnih lista ne dvoji da je proračun transparentan, već ponovno traži jasan odgovor na pitanje, na koje stavke u proračunu je raspoređeno 20 milijuna kuna od gradske imovine odnosno prodanog plinskog biznisa i podzemne infrastrukture?

Vezano uz ocjenjivanje Mrežinog vijećnika Ivice Suvalja “jedinicom”, gradonačelnika podsjećamo da je na lokalnim izborima sa Suvaljem kao kandidatom za zamjenika gradonačelnika Krešimira Papca morao u drugi izborni krug, što se teško može nazvati neprolaznom ocjenom od strane biračkog tijela.

Gradskoj vlasti na kraju ponavljamo i drugo neodgovoreno pitanje – tko će nakon podjele Komunalca preuzeti otplatu višemilijunskog kredita za Pevec?

Držimo da bi jasni i nedvosmisleni odgovori na naša pitanja u konačnici bili doista prilog pozitivnom utjecaju na komunikaciju u javnom prostoru.

Mreža nezavisnih lista

Koprivnica