KOPRIVNIČKA MREŽA: “Tražimo konkretnu i krajnje ozbiljnu raspravu o stanju u Komunalcu na Gradskom vijeću!”

Mreža: Koprivničko gospodarstvo je devastirano, što je vidljivo iz lošeg stanja u Komunalcu. Tražimo konkretnu i krajnje ozbiljnu raspravu na Gradskom vijeću!

– Prema izviješću Fine, nagomilani gubici u Komunalcu gotovo da se ne mogu sanirati, zbog čega ćemo inicirati konkretnu i krajnje ozbiljnu raspravu na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća o stanju u Komunalcu – rekao je Ivica Suvalj

KOPRIVNICA – Dosta nam je toga da na ruševinama koprivničkog gospodarstva, SDP-ovi lokalni politički čelnici sebi već 17 godina stvaraju „odskočne daske“ za neke druge fotelje, na konferenciji za medije izrekli su predstavnici Mreže nezavisnih lista. Iskazali su i zabrinutost zbog sve lošijeg financijskog stanja u Komunalcu.

Predsjednik gradske organizacije Miljenko Flajs upozorio je da je u Koprivnici već godinama sve podređeno isključivo samo-promociji čelnih ljudi lokalnog SDP-a, koji sve što čine, čine samo kako bi u nekom trenutku pobjegli sa Zrinskog trga i dočepali se nekih drugih fotelja.

– Devastirano gospodarstvo ovoga grada tako je već 17 godina odskočna daska za osobne karijere. Nekadašnja perjanica koprivničkog gospodarstva, Komunalac, danas je na rubu propasti. Nakon prodaje profitabilnog plina za desetke milijuna kuna, cijeli sustav se urušava, a gradska vlast umjesto da transparentno rješava problem, skriva se iza gradskih zabavnih sadržaja. Građani polako počinju svega toga biti svjesni – rekao je predsjednik Flajs.

 Na konferenciji za medije Mreže nezavisnih lista, član Gradskog vijeća Ivica Suvalj najavio je inicijativu izvanredne sjednice Gradskog vijeća na temom stanja u Komunalcu.

– Prema izviješću Fine, nagomilani gubici u Komunalcu gotovo da se ne mogu sanirati. Upozoravali smo sa ovoga mjesta na probleme u Mosnoj, na neopravdano zapošljavanje, problem otplate kredita za zgradu Pevec, u što je potrošen novac od prodaje plinskog biznisa. Tražili  smo jasne i konkretne odgovore od gradonačelnika Mišela Jakšića. Umjesto toga, kao što ste upravo vi prenosili u medijima gradonačelnik nas je vrijeđao, podcjenjivao naše školovanje govoreći da smo manje školovani te govorio da politiziramo i skupljamo političke bodove. No, bez obzira na takve njegove odgovore, mnoge stvari ostaju nejasne; s jedne strane imamo izvještaj koji  ostavlja dojam da se u Komunalcu gomilaju problemi, čak je i revizorska kuća KPMG  iskazala rezervu prema financijskom izvještaju, gdje se navodi da je Komunalac u ozbiljnim problemima, a sa druge strane imamo umirujuće tonove gradonačelnika i Uprave da je u Komunalcu sve u najboljem redu. Što je od svega toga istina, s kojima problemima se Komunalac treba nositi, koje poteze treba povući, jesu li svi ti problemi samo nagađanja ili se Komunalac nalazi zbilja u velikim problemima, kakvo je  stanju uistinu u  Komunalcu, to imaju pravo  znati svi  građani Koprivnice, ali i svi zaposlenici Komunalca.

Kao gradski  vijećnik Ivica Suvalj je podsjetio da je njegov legitimitet i u tome što je kao kandidat za zamjenika gradonačelnika na prošlim izborima ušao u drugi izborni krug.

Mreža nezavisnih lista

Koprivnica