Mreža Koprivnica: “Biranim statističkim podacima gradska vlast ponovno uljepšava sliku o samoj sebi”

– Koprivnički godišnjak i ovoga je puta zbir lijepih vijesti i fraza kojima se rasprodaja gradske imovine naziva “partnerstvom”, a poskupljenje komunalnih usluga od 50 posto “stabilizacijom poslovanja” – poručuju iz Mreže

KOPRIVNICA – Najnovije izdanje Koprivničkog godišnjaka kao pregleda učinjenoga u posljednjih godinu dana, ponovno je u službi gradske vlasti. Pomno odabranim statističkim podacima i formulacijama, ona i dalje u javnosti pokušava stvoriti sliku o svojem savršenom upravljanju podravskom metropolom, zataškavajući pritom ogromne financijske probleme u koje se sama dovela.

U što je uloženo ukupno 51 milijun kuna, za koliko je prodana gradska imovina odnosno plinski biznis, građanima u Godišnjaku nije taksativno odgovoreno, kao ni gdje je proteklih godina nastajao manjak od 10 milijuna u poslovanju Komunalca koji su pokrili s dijelom toga novca.

Predizborna i neostvarena zvučna obećanja već su treći put ponuđena građanima, poput vanjskih bazena Cerine, uređenja Zrinskog trga i izgradnje škole na Podolicama. Za sve to krivac je, kako sam navodi, nerazumijevanje županijske i državne vlasti. Te dvije razine, po sustavu funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, s bazenima i uređenjem Zrinskog trga nemaju apsolutno nikakve veze, no Županija i Vlada uvijek su dobrodošao izgovor za neostvarenje lažnih obećanja.

Tako svaki put kad se SDP-ovu gradsku vlast suoči s nekim od mračnih pitanja njezinog funkcioniranja, odgovor se očekivano i odmah okreće u smjeru Županije, Piškornice udaljene 7 kilometara od Koprivnice te Vlade i premijera Andreja Plenkovića.

Gradonačelnik Jakšić u intervjuu za jedan portal navodi da “porezne promjene koje je nametnula HDZ-ova Vlada, Koprivnici ne idu u prilog”, prozirno prešućujući koliko je milijuna kuna, od poreza na dohodak građana, tim potezom zapravo ostalo u vječno praznoj i nezasitnoj SDP-ovoj gradskoj blagajni.

Želja za stalnim konfliktom sa Županijom i središnjom državom prozirno su sredstvo ostanka na vlasti pod motom “samo vas ja mogu spasiti od vanjskog neprijatelja”.

Gradonačelnikovo prikupljanje jeftinih političkih bodova očituje se i u stalnom zazivanju izgradnje nove zgrade pedijatrije, iako je bolnička Uprava već desetak puta istaknula da iduće godine postojeći odjel ide u proširenje na dvostruku površinu u sklopu projekta Dnevne bolnice i Jednodnevne kirurgije financirane sredstvima EU-a. To će uključivati nabavku najmodernije dijagnostičke opreme i tako će se u potpunosti zadovoljiti sve potrebe mališana.

Također, u Koprivničkom godišnjaku Jakšić proziva i od Županije traži Obrtničku školu, a sam sa svojom vlašću i brojnom gradskom upravom nije u stanju osigurati jednosmjensku nastavu u koprivničkim osnovnim školama, kao što to brzo i bez svađe u tišini rješavaju okolna mjesta.

– Koprivnički godišnjak i ovoga je puta zbir lijepih vijesti, fotografija i fraza kojima se rasprodaja udjela u gradskoj imovini naziva “partnerstvom”, a poskupljenje komunalnih usluga od 50 posto “stabilizacijom poslovanja”. Nažalost, nakon svog blještavila na 114 stranica Koprivničkog godišnjaka i dalje ostaje vidljiva samo želja gradonačelnika da među ljudima stvara netrpeljivost prema Županiji i državnoj vlasti, prikrivajući tako neodgovoreno pitanje – gdje je točno završio 51 milijun kuna od lanjske rasprodaje profitabilne gradske imovine? – zaključuju u gradskoj Mreži.

Koprivničankama i Koprivničancima želimo sretan 662. rođendan grada, uz želju da nam Koprivnica što prije i u stvarnosti bude među top 5 mjesta poželjnih za život, a ne samo na papiru.

Mreža nezavisnih lista

Koprivnica