Koprivnička Mreža, HDZ, HNS i HDS potpisali predizborni koalicijski sporazum

KOPRIVNICA – Uoči skorih izbora za mjesne odbore u Koprivnici, koalicijski sporazum potpisali su predsjednici gradskih organizacija Mreže nezavisnih lista, Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske narodne stranke i Hrvatske demokršćanske stranke.

Zajedničkim listama javnosti će se predstaviti u 17 od 18 mjesnih odbora, a na konferenciji za medije predsjednici Goran Kovačić (HDZ), Miljenko Flajs (Mreža), Goran Pakasin (HNS) i Ivan Keglević (HDS), građane su pozvali da izađu na birališta 25. studenoga i zaokruže upravo njihovu koaliciju.

– Naša koalicija egzistira i na državnom nivou, gdje se smanjuje javni dug i raste broj zaposlenih, a isti trend želimo preslikati i na Koprivnicu. U međuvremenu, ovdje svjedočimo značajnom i gotovo svakodnevnom poskupljenju komunalija, jer SDP-ova gradska vlast više ne zna kako pokrpati rupe u proračunu. Vrijeme je da na vlast dođu oni koji upravljaju i državom i znaju kako pokrenuti gospodarstvo – rekao je predsjednik koprivničkog HDZ-a Goran Kovačić.

– Nažalost, građani su u slavljeničkoj atmosferi za Dan grada ostali zakinuti za, primjerice, informaciju što se dogodilo s javnim novcem od prodaje plinskog biznisa i tko je odgovoran za minuse u Komunalcu teške 20 milijuna kuna, koji su tim istim novcem pokriveni. S druge strane, gradska vlast je potiho povisila još i cijene ulaznica za Gradske bazene te komunalnu naknadu. Ovi izbori su prilika da građani pokažu što misle o najnovijom poskupljenjima i takvoj gradskoj vlasti – istaknuo je predsjednik koprivničke Mreže Miljenko Flajs.

– Konkretnih projekata sve je manje jer je aktualna vlast prešla u fazu svojevrsne letargije. Upravo zbog toga tražimo povjerenje birača kako bismo ponudili konkretne prijedloge namijenjene lokalnoj zajednici – nadovezao se predsjednik gradskog HNSa Goran Pakasin.

– Pozabavit ćemo se s cijenama odvoza otpada, koji je u Koprivnici za samce poskupio za 300 posto, što je nedopustivo. Time je SDP-ova vlast pokazala da je sve manje socijalna, a sve više socijalistička – rekao je predsjednik HDS-a Ivan Keglević.