Drugi rođendan Mreže nezavisnih lista

U srijedu, 13.2. članovi Glavnog odbora Mreže nezavisnih lista, zajedno sa ostalim članovima koji su prije nešto više od dvije godine pokrenuli inicijativu za osnivanje nove stranke, proslavili su drugi rođendan Mreže.

„Ovom političkom platformom, koja je iz tehničkih razloga registrirana i kao stranka, danas, nakon samo dvije godine djelovanja, moramo biti i zadovoljni i ponosni“ – istaknuo je predsjednik Mreže i Koprivničko-križevački župan Darko Koren.

„Mreža se isprofilirala i postala je ozbiljan politički faktor kojeg svi respektiraju. Uz nekadašnje članove HSS-a, koji su nezadovoljni radom novog vodstva bivše stranke pristupili ideji osnivanja Mreže i sudjelovali u njezinom mukotrpnom probijanju kroz svakodnevne spletke, danas u radu stranke sudjeluje i veliki broj mladih, visokoobrazovanih ljudi koji do tada nisu bili politički aktivni i svojim radom doprinose našem kvalitetnom radu“ – zaključio je Koren.

Uz taksativno nabrajanje prvih poduzetih koraka, od neformalnog druženja i razmatranja ideja, preko osnivanja i registracije stranke te poduzimanja svih potrebnih tehničkih radnji, prisutne članove je podsjetio i na dosadašnji rad, na broj odrađenih sjednica i točaka dnevnog reda, kao i na postignute rezultate. Na lokalnim izborima osvojen je mandat župana, načelnika općine, predsjednika općinskog vijeća, u radu jedinica lokalne samouprave stranka sudjeluje sa 26 vijećnika, u Koprivnici je nedavno postignut i zadovoljavajući rezultat na izborima za mjesne odbore, članstvo se iz dana u dan povećava, a dobar dio njih je i sa područja drugih županija. Samo na području naše županije registrirano je 13 ogranaka i 3 podogranka. A prošle su samo dvije godine.