Mreža Koprivnica: “Puknuće vodovoda otkrilo još jednu obmanu vladajućeg SDP-a”

Prije 16 godina gradska vlast rekonstruirala je Galovićevu i stanarima tvrdila kako su mirni idućih 50 godina.

KOPRIVNICA – Puknuće glavnog vodovoda u Ulici Frana Galovića u Koprivnici, kao i prošlogodišnje oštećenje sustava odvodnje oborinskih voda i poplave, nije rezultat samo dotrajale infrastrukture, kako tvrde KC vode, već je posljedica teretnog prometa koji se tamo odvija, a na što smo već odavno upozoravali gradsku vlast.

Dosad smo više puta tražili da se teškim vozilima zabrani promet ulicom koja vodi od Miškinine do samog središta grad te se uputi prema tzv. servisnoj cesti odnosno Ulici Ivana Česmičkog, no vladajući su se svaki put oglušili, zahvaljujući čemu imamo devastiranu Galovićevu, samo 16 godina nakon njezine obnove. Podsjećamo da je tada SDP-ova vlast stanarima govorila kako je, citiramo, njihov problem riješen za idućih 50 godina.

Koprivnička Mreža nezavisnih lista smatra da je ovaj posljednji događaj puknuća vodovodne cijevi idealna prilika za donošenje odluke kojom bi Ulica Frana Galovića bila zatvorena za teretni promet vozila iznad 7,5 tona, kako bi se spriječila daljnja devastacija te prometnice i podzemne infrastrukture. Također, smatramo da najavljena aglomeracija neće riješiti ovaj problem jer taj projekt nije svemoćan kakvim ga vladajući često prikazuju. Rješenje je jedno jedino, a to je zabrana prometa za teške kamione.

Mreža nezavisnih lista Koprivnica, podogranak Centar