Suvalj i Flajs: “Neka se radi, pa makar u inat oporbi!”

Danas su predsjednik Mrežinog ogranka Koprivnica Miljenko Flajs i Gradski vijećnik Ivica Suvalj održali pressicu u kojoj su predstavili mjere za poticanje poduzetničke klime u poduzetnučkoj zoni Dravska.

“Možda vam je čudna pressica Mreže o gospodarskim mjerama nakon što je gradonačelnik sa svojim timom u utorak predstavio nove poticajne mjere za moguće investitiore.  Moram vam reći da smo kolega Flajs i ja, već 16. 01. održali pressicu u kojoj smo na neki način predstavili svoje mjere. Zbog tehničkih procedura (a u pitanju je što smo točke za prošlu sjednicu Gradskog vijeća predali nakon koordinacije klubova), nisu naše točke bile na zadnjoj sjednici. Iste te točke sam kao gradski vijećnik predao 01.04. u Grad da bi ušle u redovitu proceduru za sjednicu koja će biti sada, u utorak” – započeo je Suvalj.

“Svjedoci ste da je gradonačelnik tek sada, netom prije nego će ova sjednica biti, a upoznat je sigurno s našim prijedlozima, održao pressicu u kojoj govori upravo o gospodarskim mjerama. Zbog čega je čekao do sada, zašto to nije napravio prije, ostaje nam samo za zapitati se. No, svakako, drago nam je da smo svojim proaktivnim  djelovanjem i lociranjem gorućih problema našeg Grada potaknuli gradonačelnika da se uhvati u koštac sa tim problemom. Jer, do sada o tome nije bilo govora, prozivalo se mene i gospodina Flajsa da smo nedovoljno školovani, da ne pazimo na satu, na svaki mogući način se pokušalo diskreditirati naš rad i zalaganje za Koprivnicu i njezine građane. Ako usporedite odluke koje je gradonačelnik predstavio u utorak i naše odluke, vidjet ćete da se dotiču tri glavne teme – KOMUNALNE NAKNADE, KOMUNALNOG DOPRINOSA I CIJENE GRADILIŠTA U POSLOVNIM ZONAMA. Naše odluke idu upravo u tom smjeru, odluke koje su već više od dva mjeseca u Gradu, su tu pred vama” – nastavio je Suvalj.

“Ponavljam, DRAGO NAM JE što je naša odgovornost i briga za Koprivnicu potaknula gradonačelnika da ozbiljno pristupi ovom problemu. Uloga oporbe jest da propituje, ali i da aktivno djeluje u radu gradske uprave. Jedino, nikako ne razumije jednu stvar: ne živimo gradonačelnik i ja u različitim gradovima, ne zastupamo različite građane. Kao gradski vijećnik nikada se ne borim za određenu skupinu građana koji su meni eventualno dali glas, nego za boljitak i prosperitet svih gađana. Nije mi jasno, zašto gradonačelnik nije u izradu tih mjera na neki način uključio i mene, jer je dobro znao da imam svoje prijedloge u vezi poticanja oporavka gospodarstva. Vjerujem da bi zajedno mogli iznjedriti još bolje i kvalitetnije odluke” – zaključio je Suvalj.