Od gradske vlasti tražimo da odmah povuče odluku o rasprodaji ostatka plinskog biznisa i temu stavi na izvanrednu sjednicu Gradskoga vijeća

– Natječaj za prodaju kontrolnih 25 posto KC Plina i Opskrbe je otvoren, a ponude se primaju do 2. prosinca. Tada će Koprivničanci ostati bez posljednjeg centimetra plinskih instalacija i cijelog poslovanja koje su gradile generacije njihovih očeva i djedova.

KOPRIVNICA – Mreža nezavisnih lista Koprivnica od gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Mišelom Jakšićem (SDP) traži hitno zaustavljanje raspisanog natječaja za prikupljanje ponuda za otkup preostalih 25 posto udjela u KC Plinu odnosno “plinskom biznisu”.

Šokirani smo ovom odlukom, kojom se za nešto više od 16 milijuna kuna iznenada i nenajavljeno namjerava rasprodati kontrolni paket, čime će Koprivničanci ostati bez posljednjeg centimetra plinskih instalacija i cijelog poslovanja koje su gradile generacije njihovih očeva i djedova.

Od gradske vlasti zahtijevamo hitno sazivanje izvanredne sjednice Gradskoga vijeća na kojoj bi se najkasnije do 2. prosinca, do kada je natječaj otvoren, pred javnošću raspravljalo o tome zbog čega se prodaje jedno od posljednjih profitabilnih gradskih poduzeća, tko je odredio vrijednost udjela i gdje će završiti prikupljeni novac.

Podsjećamo da do danas nije jasno odgovoreno ni gdje je završilo 50 milijuna kuna od 75 posto ranije prodanog udjela u plinskom biznisu grada Koprivnice, osim da je sve otišlo “na dugove”. U ulozi zamjenika gradonačelnice, Mišel Jakšić je najavu te prodaje RWE-u pravdao još 2015. godine “rebrandiranjem Komunalca” koji će “postati lider”, no, koliko vidimo, to se do danas nije dogodilo. Upravo zbog toga ne vjerujemo u ispravnost ove najnovije odluke gradonačelnika Jakšića, koju ponovno provodi daleko od očiju javnosti odnosno predstavnika građana u Gradskom vijeću.

Mreža nezavisnih lista

Koprivnica