Zahvaljujući potezima mladog gradonačelnika Jakšića, Koprivnica je nacionalno prepoznata kao mjesto političkog “kokošarenja”

Treća faza “kokošarenja” je Jakšićevo otvoreno pismo ministru Viliju Berošu, kojeg poziva u pomoć. I mi se pridružujemo pozivu, jer Jakšić sa svojim gradskim stožerom nije sposoban uvesti red u vrevu subotnje špice na Zrinskom trgu, upravo ispod prozora njegova ureda.

KOPRIVNICA – Najuže vodstvo koprivničke Mreže nezavisnih lista održalo je telekonferenciju na kojoj su raspravljali o trenutnoj situaciji u gradu Koprivnici, u svjetlu virusne krize.

Zaključeno je kako je Koprivnica zahvaljujući aktivnostima mladog gradonačelnika Mišela Jakšića, usred pandemije nažalost postala nacionalno prepoznata kao grad političkog “kokošarenja”.

U prvoj fazi te neprimjerene bitke za nacionalni medijski i stranački prostor, u Koprivnicu je stigao SDP-ov Rajko Ostojić, koji u vrijeme e-propusnica stranački nije ni smio putovati državom.

Nakon što je Rajko trebao ostati doma, gradonačelnik Jakšić stvara nepostojeću aferu iz zaraze u županijskom Domu za starije i nemoćne. Činjenicu da je dio starijih korisnika obolio od korona virusa, Jakšić beskrupulozno koristi za nametanje i preporuku svog stranačkog kadra na mjesto Ravnatelja, umjesto postojeće Vesne Križan. Prema saznanjima Mreže nezavisnih lista, svi štićenici su pod zdravstvenim nadzorom i stabilnog zdravstvenog stanja.

Treća faza “kokošarenja” mladog koprivničkog gradonačelnika je njegovo otvoreno pismo ministru Viliju Berošu kojeg poziva u pomoć. I mi se pridružujemo pozivu, jer Jakšić sa svojim gradskim Stožerom nije sposoban uvesti red u vrevu subotnje špice na Zrinskom trgu, upravo ispod prozora njegova ureda. Pismo ministru vrhunac je političkog neukusa i pokazuje suprotno od onoga što se njime htjelo postići. Pokazuje se organizacijska nemoć mladog gradonačelnika Koprivnice u kriznim situacijama, koji proziva kriznog Golijata RH Vilija Beroša.

Na telekonferenciji Mreže komentiran je i zahtjev županijskog SDP-a koji traži da se dužnosnici u Koprivničko-križevačkoj županiji odreknu 50 posto plaće, a ne, kako navode, “mizernih 15 posto”. Ovo smatramo vrhuncem licemjerja, jer si je SDP-ov gradonačelnik Jakšić plaću smanjio upravo za toliko – “mizernih 15 posto”, zaključilo je vodstvo koprivničke Mreže nezavisnih lista.