Održana sjednica proširenog Predsjedništva

Mreža nezavisnih lista održala je, nakon razdoblja u kojem su epidemiološke mjere to onemogućavale, svoju prvu sjednicu proširenog Predsjedništva.

Nakon prezentacije stanja i aktivnosti vezanih uz borbu protiv koronavirusa, koje su članovi stranke ocijenili kao vrlo zahtjevne, ali i uspješne, obzirom na vrlo složenu okolnost da je virus ušao u Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, raspravljalo se i o aktivnostima vezanim uz političko djelovanje. Posebno je naglasak stavljen na predstojeće parlamentarne izbore, koji će se prema najavama održati najkasnije u sljedeća dva mjeseca.

Mreža i njezin predsjednik, župan Darko Koren, zadovoljni su suradnjom sa koalicijskim partnerom na županijskoj razini, Hrvatskom demokratskom zajednicom te je stav Predsjedništva da se o eventualnom sudjelovanju Mreže na predstojećim izborima najprije razgovara s njima. Ukoliko bi bio iskazan interes za suradnju i davanje potpore, uključujući i participaciju u svim elementima izbora, Mreža se je spremna angažirati u tom procesu, vjerujući da bi taj angažman doprinio dobrom izbornom rezultatu.

Ukoliko bi taj interes izostao, predsjednik Koren dobio je mandat da odluči i dogovori nastup na izborima i u nekom alternativnom konceptu, koji bi bio prihvatljiv po onim elementima za koje se Mreža programski zalaže.