Predstavljen kandidat za gradonačelnika Koprivnice Ivica Suvalj (Mreža) i kandidat za zamjenika gradonačelnika Goran Pakasin (HNS)

– Kroz osam proteklih godina, gradski proračun bio je težak ukupno više od milijardu i 300 milijuna kuna. Unatoč toj ogromnoj količini novca, Koprivnica još uvijek nema jednosmjensku nastavu, koja se obećava više od 20 godina – rekao je Suvalj.

KOPRIVNICA – Mreža nezavisnih lista i Hrvatska narodna stranka predstavili su kandidata za gradonačelnika Koprivnice Ivicu Suvalja (Mreža) i kandidata za zamjenika gradonačelnika Gorana Pakasina (HNS).

Ivica Suvalj gradski je vijećnik u drugom mandatu i s te pozicije nebrojeno puta upozoravao je na nepravilnosti u vođenju grada.

– Grad Koprivnica se već duže vrijeme ne vodi dobro. Kroz osam proteklih godina, gradski proračun bio je težak ukupno više od milijardu i 300 milijuna kuna. Unatoč toj ogromnoj količini novca, Koprivnica još uvijek nema jednosmjensku nastavu, koja se obećava više od 20 godina. Koprivnica nema ni novih tvrtki u kojima bi naši ljudi radili. Paradoks je što gradska uprava stipendira studente, što je dobro i s time treba nastaviti, no žalosno je da ti studenti nakon školovanja odlaze raditi u okolne gradove i druge županije, jer u Koprivnici za njih nema posla. Upravo je uloga Grada da svojim programima, poticajima i investicijskim idejama dovodi investitore i omogućava nova radna mjesta – rekao je Suvalj te konstatirao kako svaki Koprivničanac poznaje nekoga tko je prisiljen raditi izvan svojeg grada.

– Građanima neću obećati ni novi gradski trg, ni uređene bedeme, multimedijalnu dvoranu, takozvani koprivnički Lisinski, ni otvorene bazene, kao ni nogometni kamp. Zbog čega? Zbog toga što smo se takvih obećanja naslušali proteklih godina. Ono što odgovorno obećajem je da ću biti čovjek koji će svoje znanje i sposobnosti staviti za dobrobit ovoga grada – istaknuo je Suvalj te dodao kako se pod njegovim upravljanjem u gradskoj upravi neće donositi tajne odluke.

 – Dok se širilo komposište, više od tri mjeseca tajno se u Herešin dovozio biootpad iz Samobora, prije nego su građani i mjesni odbor o tome obaviješteni. Tajno su se dizali i krediti, a nama gradskim vijećnicima naknadno je stavljano na dnevni red da za to damo suglasnost. Neće se dešavati ni da se poduzetnicima i obrtnicima naplaćuju rate za nešto što je otplaćeno, kao što im je Komunalac nastavio uzimati novac za pročistač gotovo godinu dana nakon što je bio otplaćen. Bit ću čovjek koji će iskreno, odgovorno i pravodobno obavještavati građane o svim planovima i raditi svoj posao sa svim znanjem i sposobnostima, zaključio je kandidat za gradonačelnika Koprivnice iz redova Mreže nezavisnih lista Ivica Suvalj.

Goran Pakasin kandidat je za zamjenika gradonačelnika Koprivnice iz redova HNSa. Izrazio je zadovoljstvo što će s Mrežom biti na putu ostvarenja zajedničkog programa.

– Koprivnica ne smije postati spavaonica ni Zagreba ni okolnih županija. Treba dati vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu, kako bi se ojačalo gospodarstvo i otvorila nova radna mjesta za naše mlade snage. Posla ima puno, no imamo tim s kojim ćemo stvari korigirati, pokrenuti i realizirati, kako sve ne bi ostajalo na pustim pričama – zaključio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Koprivnice iz redova HNSa Goran Pakasin.

Na konferenciji za medije najavljeno je i predstavljanje liste za Gradsko vijeće Grada Koprivnice na kojoj će u koaliciji nastupiti Mreža nezavisnih lista, HNS i HDS.