Predstavljeni kandidati za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Križevaca

U subotu 27.03.2021.godine u Križevcima je održano predstavljanje kandidata i Izbornog programa koalicije Mreže nezavisnih lista, Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i Hrvatske narodne stranke (HNS) na predstojećim lokalnim izborima za Grad Križevce.

Predstavljanju su nazočili:

Predsjednik Mreže nezavisnih lista i aktualni župan g. Darko Koren  

Ispred HSU-a: g. Željko Pintar, predsjednik županijske organizacije i aktualni predsjednik županijske skupštine te predsjednik Gradske organizacije Križevci g. Božidar Štubelj

Ispred HNS-a: g. Goran Pakasin, predsjednik županijske organizacije i g. Goran Borčić, predsjednik Ogranka Križevci.

O zajedničkom izlasku na izbore predsjednici stranaka potpisali su koalicijski sporazum.

Zajednički kandidat za gradonačelnika će biti član Mreže nezavisnih lista: g. Goran Gregurek, a njegov zamjenik g. Tihomir Hodak, također iz Mreže nezavisnih lista.

Goran Gregurek predstavio je svoje viđenje aktualne političke situacije u Gradu Križevcima i alternativne politike koje će ponuditi građanima Grada Križevaca za iduće mandatno razdoblje:

„Smatram da gradonačelnik Rajn, kao ni ljudi oko njega, nisu dorasli izazovima koji su pred njih bili postavljeni.“

Tihomir Hodak se osvrnuo na razvoj poduzetništva u Gradu upozoravajući na loše trendove te dajući smjernice svoje uloge u tom sektoru ukoliko na izborima od građana dobije za to priliku.

 Željko Pintar obratio se skupu u ime koalicijskih partnera pozdravljajući Izborni Program u kojem su uvrštene specifične potrebe biračkog tijela koje zastupaju.

Darko Koren je nastupio, kako je naglasio, i kao župan i kao predsjednik Mreže nezavisnih lista, a posebno kao Križevčan. Iznio je određene primjedbe vezane za izgled grada i nečinjenje napora da se ono popravi. Istaknuo je kako je kandidat za gradonačelnika Goran Gregurek najkompetetnija osoba koja može odgovoriti na buduće izazove, a koji se mahom odnose na rješavanje komunalnih problema Grada, s obzirom na njegovo dugogodišnje iskustvo u tom sektoru.