Načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić kreće u osvajanje novog mandata

Aktualni načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić (Mreža) najavio je kandidaturu za mjesto načelnika i na predstojećim lokalnim izborima, a u tome su ga jednoglasno podržali članovi odbora Mreže Nezavisnih Lista – ogranak Ferdinandovac.

– Općina je u protekle 4 godine ostvarila evidentan napredak u mnogim bitnim segmentima života, a to mi daje pravo da krenem po novi mandat. Reći ću samo neke činjenice koje se lako mogu provjeriti. Prihodi Proračuna u zadnje 4 godine iznose 174% prihoda u odnosu na period 2013 – 2016. a to prije svega treba zahvaliti uspješnom povlačenju sredstava iz drugih izvora (EU, RH, Županija) koji iznose gotovo 7,5 miliona kuna ili 465% u odnosu na prethodni mandat. Potpisani su Ugovori o sufinanciranju vrijedni preko 14 mil. kuna za projekte koji će se provoditi u narednom razdoblju, prije svega sanacija odlagališta otpada u 2021., osigurana su sredstva od preko 30 mil. kuna za gradnju kanalizacije i pročistača za period 2021. – 2023. Tako zahtjevne projekte, a i niz drugih koji su u planu može provoditi samo osoba koja ima potrebno znanje i iskustvo na takvim poslovima, kojoj su otvorena vrata za rješavanje eventualnih problema i koja ima puno „utakmica u nogama“, i to onih životnih, bitnih.

Do sada povučenim sredstvima financirani su brojni projekti. Izgrađene su ceste, nogostupi, uređeno je groblje, obnovljena je zgrada općine kao i Društveni dom. Obnovljene su svlačionice i ograda na nogometnom igralištu na kojemu se gradi i tribina. Postavljena je LED rasvjeta na području Općine. Obnovljen je i proširen Dječji vrtić u kojemu je otvorena nova odgojna skupina tako da više nemamo djece na listi čekanja, te brojni drugi projekti.

Pomažemo svojim mještanima svih životnih dobi gdje želim istaknuti pomoć mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje i rodiljne naknade.

Uz pomoć Općine naši mještani ponovno imaju doktora obiteljske medicine puno radno vrijeme u našoj ambulanti.

Pomaže se poljoprivrednicima, a od ove godine kreću i potpore za razvoj turizma.

Sve ovo bilo bi teško ostvarivo da nije bilo odlične suradnje sa Općinskim vijećem, a i unutar samog vijeća. Glavni koalicijski partner, HDZ, kao vladajuća stranka na državnom nivou puno je pomogao u realizaciji svih ovih projekata, kao i Županija na čelu s županom Darkom Korenom. Pomoć viših razina vlasti za male sredine kao što je naša od velike je važnosti.

Bilo je i zanimljivih situacija oko kandidature. Svim političkim opcijama u Ferdinandovcu bio sam prihvatljiv kandidat za načelnika iza kojega su vidljivi rezultati, nuđena mi je podrška i suradnja no uvjet je bio „okretanje kaputa“, odnosno prelazak u neki drugi tabor. Nisam to mogao prihvatiti jer smatram i stalno ponavljam da moramo biti prvo“ Ferdinančani“ a tek onda političari, prvo treba gledati interese mjesta, a tek onda stranaka, partija, velikih ili malih vođa kojima dobar rezultat njihovog kandidata služi samo za popravak izborne statistike, dok poslije zaborave gdje je Ferdinandovac, osim kad treba sakupljati glasove…

Na temeljima dosadašnje vrlo uspješne suradnje dogovorena je suradnja sa HDZ-om i HSU-om koji će me podržati bez ikakvih posebnih uvjeta i kojima je bitno da Ferdinandovac ima sigurnog i pouzdanog načelnika koji se dokazao djelima i koji će i dalje raditi isključivo za dobrobit svih mještana i ne dozvoliti da se o bitnim stvarima za nas odlučuje negdje drugdje ili netko drugi osim nas samih. U tijeku su razgovori i sa drugim političkim opcijama koje su spremne podržati naš program.

Izborni program temeljiti će se na nastavku brige za sve mještane svih dobnih skupina, posebno djece i mladih i povlačenju sredstava iz drugih izvora za financiranje različitih projekata, razvoju turizma i poljoprivrede, unapređenju infrastrukture s ciljem da Ferdinandovac bude mjesto ugodno za život, a biti će objavljen uskoro – zaključio je Maletić.