Darko Koren (Mreža) i Ratimir Ljubić (HDZ) idu po novi mandat na čelu Koprivničko-križevačke županije

Danas je u Koprivnici potpisan koalicijski sporazum između Mreže nezavisnih lista i Hrvatske demokratske zajednice za lokalne izbore na razini Koprivničko-križevačke županije. Sporazum su potpisali predsjednik Mreže nezavisnih lista i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Darko Sobota.

Aktualni župan Darko Koren je i službeno najavio kandidaturu za još jedan mandat na čelu Koprivničko-križevačke županije. Za njegovog zamjenika kandidat je aktualni zamjenik župana i predsjednik koprivničkog HDZ-a Ratimir Ljubić.

Mreža nezavisnih lista na izbore ide sa svojom listom na kojoj će biti i članovi HSU-a i HNS-a, a HDZ na izbore ide sa svojom listom.

Darko Koren uvjeren je u još jednu pobjedu, svoju četvrtu.

– Nećemo voditi negativnu kampanju jer je razdoblje u kojem živimo već negativno. Imamo pravo radovati se uspjesima koji su obilježili razdoblje proteklog mandata. To je dovoljan argument da nas birači podrže – rekao je Koren.

– Službena kampanja će biti vrlo kratka, nekih 14 dana i u tom ćemo razdoblju predstaviti naš zajednički program. Želimo jednu tolerantnu županiju u kojoj se radi, iza koje stoje rezultate, ne želimo prostor koji je kontaminiran netrpeljivošću, svađom i negativnošću bilo koje vrste jer nam to u politici ne treba – zaključio je Koren.

Spomenimo i to da je Vlada na današnjoj sjednici prihvatila odluku o raspisivanju lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja.