Mreža obilježila petu godišnjicu djelovanja

Članovi i osnivači Mreže nezavisnih lista okupili su se kako bi simbolično, a opet skromno obilježili malu obljetnicu, pet godina svog osnutka i političkog djelovanja na prostoru Koprivničko-križevačke županije.

Poznata je pozadina nastanka i osnivanja stranke, koju su većinom činili bivši članovi Hrvatske seljačke stranke, koju su napustili nezadovoljni smjerom u kojem je na svom političkom putu otišla. Tijekom vremena u rad stranke su se uključili mnogi slobodnomisleći ljudi, koji su nastavili djelovanje i put koji se napuštanjem HSS-a morao izgraditi. U ovom petogodišnjem razdoblju dva su puta bili lokalni izbori, na kojima je za župana izabran Darko Koren, predsjednik stranke, isto tako načelnik općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, kao i značajan broj vijećnika u gradskim i općinskin vijećima te u Županijskoj skupštini, što potvrđuje kontinuitet i značaj stranke na prostoru Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik Koren je u obraćanju naglasio značaj i poziciju stranke na lokalnoj političkoj sceni te se zahvalio svima koji su u tome dali svoj doprinos.